Pirmais motocikls ar dalder.lv: kā izvēlēties?

Pirmais motocikls ar dalder.lv: kā izvēlēties?
25-08-2021, 02:51
Комментариев: 0
Категория: LV / Auto zinas

Iegūstot B kategorijas tiesības, jaunais autovadītājs var vadīt ne vien vieglo automašīnu, bet arī A1 kategorijas mazo motociklu - atšķirībā no A kategorijas, tam gan motora tilpums ir mazāks un nepārsniedz 125 cm3. Šis motocikls tad daudziem arī būs pats pirmais. Tomēr, ņemot vērā, ka tas ir tikai pats atspēriena punkts jeb pirmais solis uzsākot ceļu pretim sapnim par īsto, Vēja brāļu cienīgo, A kategorijas motociklu, tas noteikti būs ne pēdējais. Kamēr tiek kārtotas A kategorijas tiesības, A1 dos iespēju turpināt slīpēt un pilnveidot prasmes uz ceļa. Lai nu kā arī nebūtu, pirmais motocikls, visticamāk, būs vien pagaidu variants.

Visa veida motociklus vienkopus iespējams aplūkot https://www.dalder.lv/motocikli. Tas ir salīdzinoši jauns sludinājumu portāls Latvijā, tomēr piedāvā daudz uzlabotu funkciju gan pircējiem, gan pārdevējiem. Atšķirībā no citiem sludinājumu portāliem, šeit katram sludinājuma autoram tiek izveidota mini mājaslapa, kas līdzinās sociālo tīklu profilam. Tā piesaistīta pie katra lietotāja sludinājuma un tajā vienkopus redzami visi ievietotie sludinājumi, kā arī lietotāji var atstāt atsauksmes un uzzināt vairāk par pārdevēju - neatkarīgi no tā, vai tas ir uzņēmums vai privātpersona.

Nozīmīgais notikums

Pirmā īstā motocikla iegāde: kāds šo dienu gaidījis jau kopš bērnības, aizrautīgi vērojot, kā ar motociklu pārvietojas kāds no ģimenes locekļiem, kāds cits, savukārt, motocikla kaislību atklājis vēlāk, piemēram, 30 vai 40 gadu vecumā. Lai kā arī nebūtu - motociklu vadītāji bieži vien savas dzīves laikā nomaina pat vairākus motociklus. Tāpat arī nereti īstam motobraucējam garāžā vienlaikus atrodas vairāk kā 1 mocis. Turklāt, dodoties ceļojumos uz ārzemēm, jaunu pieredzi iespējams iegūt arī izīrējot motociklus - tā kā motociklu izvēles klāsts ir ļoti plašs.

Tāpat kā autovadītājam, arī motobraucējam pirmā braucamrīka iegāde ir nozīmīgs notikums. Un tāpat kā sākumā tā rūpīgā izvēle, vēlāk par tik pat lieliem svētkiem arī kļūst tā pārdošana - lai izvēlētos ko labāku.

Turpinājumā sadarbībā ar inovatīvo portālu dalder.lv apskatīsim, kā veikt šo atbildīgo uzdevumu pēc iespējams veiksmīgāk - kā izvēlēties savu pirmo motociklu?

Iemaņām atbilstošs motocikls?

Pirmkārt, svarīgi izvērtēt,vai izvēlētais motocikls atbilst reālajām braukšanas prasmēm uz ceļa. Izvēlēties visjaudīgāko motociklu tad, kad vēl neesi iemācījies to novaldīt, nozīmē potenciāli vairāk kritienu un nelaimes gadījumu. Ieteicams sākt pakāpeniski, nepārvērtējot savas prasmes. Tāpat arī pirmais pareizi izvēlētais motocikls nodrošina veiksmīgāku braukšanas prasmju apguvi un vairo drošību.

Pareiza pozīcija uz motocikla

Motocikla izmēram jāatbilst vadītāja augumam un tā mugurā braucējam jājūtas ērti. Pareizais sēdekļa augstums ir tāds, lai apsēžoties varētu pilnībā nolikt abas pēdas uz zemes. Pieskaršanās vien ar pirkstu galiem šajā gadījumā nebūs pieņemama, jo tas nenodrošina pietiekami komfortablu un drošu braukšanu. Pārāk augsti novietots sēdeklis paaugstina avārijas risku, sevišķi jau tiem vadītājiem, kuriem vēl trūkst pieredzes.

Vai vari motociklu pacelt?

Ieteicams, lai pirmais motocikls būtu viegls. Jāņem vērā, ka iesācējiem kritieni nav nekas neparasts. Ja motocikls ir viegls, tiek samazināts traumu gūšanas risks. Turklāt, ja kritiens ir noticis, svarīgi, lai pēcāk vadītājs spētu patstāvīgi motociklu piecelt no zemes.

Motora tilpums - kādu izvēlēties?

Tiem, kas nekad iepriekš nav braukuši, visoptimālāk izvēlēties motociklu ar mazāku tilpumu - līdz 250 cm3 vai pat vēl mazāku. Tiesa, pie tā vadītājs drīz piešaujas un jārēķinās, ka jau pēc sezonas gribēsies ko jaudīgāku. Tāpat arī pietiekami saprātīga izvēle pirmajam motociklam būs mocis ar tilpumu, kas nepārsniedz 500 cm3 - ar to var attīstīt lielu ātrumu, kā arī tas palīdzēs uzlabot braukšanas prasmes.

Pievērs uzmanību jaudai!

Izvēloties pirmo motociklu, jaudai uzmanība jāpievērš atsevišķi - vienādas kubatūras motocikliem tā bieži vien atšķiras. Iesācējiem vissaprātīgākā un ieteicamākā izvēle ir jauda līdz 35 kilovatiem.

Motociklu veidi

Izvēloties savu īsto motociklu, jāņem vērā, kāds būs tā ikdienas pielietojums, kā arī jāapzinās noteiktas priekšrocības un trūkumi. Tā kā motociklu tirgū ir tik daudz iespēju, tajās viegli apmaldīties un, galu galā, izvēlēties pat sev nepiemērotu braucamrīku. Kopumā var izdalīt 5 galvenos motociklu veidus: ielas, sporta, čoperus, enduro un krosa.

Ielas motocikli ir piemēroti gan pilsētai, gan ārpus tās. Tie jo sevišķi piemēroti iesācējiem. Tā kā sākumā kritieni ir biežāki, tad būtiska priekšrocība ir tā, ka šiem motocikliem nav lieku detaļu - kas nozīmē, ka pēc kritieniem tās nebūs regulāri jāmaina. Tos izvēlas arī pieredzējuši braucēji. Motora tilpums ir no 125 - 1300 cm3.

Sporta motocikli piemērotāki tiem, kuriem jau ir braukšanas pieredze, kā arī ir pierasts pie liela ātruma. Nelīdzeni un grants ceļi tiem nav tik ļoti piemēroti, bet vislabāk ar tiem pārvietoties pa gludu šoseju. Ilgstoši uz tiem sēdēt nav ērti.

Čoperi vairāk piemēroti pieredzējušiem vadītājiem, šie motocikli vairāk piemēroti komfortablai braukšanai. Tiem gan ir būtiski trūkumi - čopers patērē jo sevišķi daudz degvielas, pat vairāk kā automašīna, kā arī tas ir smags un tādējādi ievainojumu gūšanas risks ir augstāks.

Enduro motocikli ir piemērota izvēle Latvijas ceļu situācijai - bedres un nelīdzens ceļš tiem nav šķērslis un problēmas nerada. Tie ir viegli manevrējami, tāpēc arī daudz vieglāk izbraukt līkumus atšķirībā no čoperiem. Tie ir arī svara ziņā viegli motocikli. Tiesa, tam ir augstāka sēdvieta kā ierasti - lai pieliktu pilnu pēdu pie zemes, iespējams, vajadzēs vilkt zābakus, vai arī to izdarīt vispār nebūs iespējams. Tomēr to kompensē motocikla vieglums. Šo iemeslu dēļ tieši šis motociklu veids iesācēju vidū ir viena no iecienītākajām izvēlēm.

Tiem, kas braukšanu ar motociklu vēlas pārvērst nopietnākā nodarbē, piemēroti krosa motocikli. Ar tiem brauc motosportisti. Ar tiem gan pa pilsētu pārvietoties nedrīkst.

Arī lietots motocikls ir variants

Ņemot vērā, ka pirmais motocikls noteikti nebūs arī pēdējais, jo sevišķi vērts apdomāt lietota motocikla iegādes iespēju. Tāpat arī lietota motocikla remonts izmaksās lētāk kā jauna - un tas iesācējiem ir būtisks aspekts, jo jārēķinās, ka kritieni var būt biežāki. Turklāt iemācīties braukt ir vieglāk tieši ar lietotu un nevis jaunu motociklu, jo lietotais vairs nebūs tik jutīgs un nebūs tik liels uzrāviens. Jauns un dārgs motocikls lai paliek nākotnei - kad būs iegūta lielāka braukšanas pieredze un būs daudz mazākas iespējas skaisto dzelzs rumaku apskādēt.

Lai piedzīvojums sākas!

Daudzi motobraucēji piekritīs, ka brauciens ar moci ir piedzīvojums ne vien mērojot lielus attālumus, pārbraucot valstu vai pat kontinentu robežas, bet arī ikdienā uz mirdzošā rumaka muguras dodoties uz salīdzinoši tik netālo darba vietu. Jebkura diena, kas pavadīta vadot motociklu, ir īpašāka. Kurš gan nevēlas dzīvē vairāk aizrautības, lai sajustos patiesi dzīvs? Motocikls šādas spilgtas sajūtas atklāj ne vienam vien braucējam un pat tiem, kas līdzi vizinās tikai blakusvāģī.

Ieskaties arī sludinājumu portāla https://www.dalder.lv motociklu piedāvājumā. Bet, ja tev jau ir motocikls, bet esi nobriedis kam jaudīgākam vai jaunākam, publicē sludinājumu par lietotu motociklu dalder.lv bez maksas! Tāpat portālā katrs reģistrētais lietotājs iegūst savu mini mājaslapu. Turklāt Dalder atsauksmes var lasīt par katru pārdevēju - tas nozīmē daudz drošāku iepirkšanos un iespējas izvēlēties savu pirmo motociklu pie vislabākā un uzticamākā pārdevēja!

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/


Комментарии

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код: