Auto ziņas: mācīties autoskolā var dažādās pilsētās vienlaikus

Auto ziņas: mācīties autoskolā var dažādās pilsētās vienlaikus
3-08-2021, 15:20
Комментариев: 0
Категория: LV / Auto zinas

Vasara Latvijā lutina gluži kā dienvidos - tāpēc arvien vairāk laika gribas pavadīt svaigā gaisā, pastaigās, pie jūras un ezeru tuvumā. Daudzi labprāt brīvdienās izvēlas doties ārpus pilsētas, apciemot radus un draugus laukos vai doties sen gaidītajā atpūtā uz savu lauku mājiņu. Galvenais - nepalikt mājas četrās sienās! Un tie, kuriem vēl nav vadītāja apliecības, noteikti visai bieži aizdomājas par to, ka personīgajā automašīnā visi šie izbraucieni būtu tik daudz ērtāki! Bagažniekā vienmēr dvielis un peldkostīms - un atpūsties pie jūras varētu kaut katras darba dienas noslēgumā!

Tomēr kas gan attur no tiesību iegūšanas siltajos vasaras mēnešos? Starp pārgājieniem un vasaras atpūtu atrast laiku auto skolai dažiem, iespējams, liekas gluži nereāli - kā gan lai koncentrējas mācībām, kamēr apkārt viss zeļ un plaukst? Turklāt - vai gan tas nenozīmētu atcelt izbraucienu plānus, jo jāapmeklē autoskola savā pilsētā? Vai gan tas nenozīmētu būt piesaistītam autoskolai Gulbenē, Liepājā vai Rīgā visu cauru vasaru?

Kā izrādās, modernākās autoskolas piedāvā apvienot savus ceļošanas plānus ar nodarbību apmeklēšanu. Presto kursantiem nodrošina VIP autoskolas cienīgas iespējas - arī lielākajiem ceļotājiem, kas labprāt brīvdienās dodas no vienas pilsētiņas uz citu, brīvdienu ceļošanas plāni nebūt nestāsies ceļā apmācībām. Pie instruktoriem nodarbību rezervēt iespējams kopumā 98 pilsētās un ciemos - kursants nav pēc līguma piesaistīts 1 lokācijas vietai. Kā jau Latvijas lielākā autoskola, Presto piedāvā plašāko filiāļu pārklājumu - tāpēc arī tiek sniegtas viselastīgākās braukšanas lokāciju izvēles iespējas!

Nekad mācīties nav bijis tik ērti!

Turklāt teorijas nodarbības arvien notiek attālināti - tas nozīmē, ka vasaras svelmē nebūs jāmēro ceļš speciāli līdz autoskolai klātienē. Tie, kam ir darbs no mājām, droši var palikt savās lauku mājās vai dzīvoklīšos - tik vien kā jāpieslēdzas teorijas nodarbībām attālināti. Un ja ieplānots atvaļinājums vai izbrauciens - jāatrod vien dažas stundas dienā, kuras veltīt arī teorijas apguvei! Nekad vēl mācīšanās nav bijusi tik komfortabla kā šobrīd!

Savus komforta apstākļus ikviens var radīt pats - nebūs pat jānomaina pidžammas bikses, jo šā vai tā datora ekrānā redzama vien krūšu daļa! Turklāt teorijas apguvi var apvienot ar sauļošanos pagalmā vai atpūtu ūdens tuvumā. Galvenais nodrošināt interneta savienojumu!

Šobrīd autoskola arī ir finansiāli izdevīgāka kā jebkad agrāk. Tas skaidrojams ar faktu, ka nav jātērē līdzekļi, lai nokļūtu līdz autoskolas telpām. Tāpat arī starpbrīžos nav jātērē nauda uzkodām kafejnīcās - ja gribas kādu saldumiņu, visu var atrast turpat savā dārzā vai ledusskapī!

Kļūsti par pieredzējušāko braucēju!

Saprotams, ka CSDD noslēguma eksāmens jākārto būs noteiktā pilsētā - vislabāk, ja ceļu satiksme šajā pilsētā būs apgūta kā savi 5 pirksti. Tādā gadījumā visi sarežģītākie krustojumi un cietie ceļu satiksmes rieksti noteiktās zonās būs pazīstami un pārsteigumus nesagādās. Braucot ik dienas vienā un tajā pašā pilsētā, par ceļu zīmju nozīmi nemaz vairs nav jādomā - jo Tu jau zini, kurā ceļa posmā noteikta zīme atrodas un no galvas automātiski esi iemācījies, kas no Tevis tiek sagaidīts.

Tomēr izrauties no šādas rutīnas un braukt arī citviet vēl vairāk palīdzēs asināt savas zināšanas un autovadīšanas prasmes. Arī tiem, kas dzīvo laukos, kāda nogale Rīgā būs ļoti veselīgs treniņš. Cik gan daudz nav tādu vadītāju, kas veiksmīgi ieguvuši tiesības un pat nokārtojuši eksāmenus ar pirmo, bet iebraucot galvaspilsētā, mašīnu atstāj pie kāda lielveikala uz pilsētas robežas un tālāk dodas ar autobusu? Satiksme Rīgā, protams, atšķiras no satiksmes dzīvojot mazākā ciematiņā vai pilsētā - tomēr kāpēc gan neiemācīties justies ērti un pārliecināti uz dažādiem ceļiem visā Latvijā?

Iepazīsti auto dažādību!

Ne vien braukšana dažādās pilsētās palīdzēs kļūt par pieredzējušāko braucēju, svarīga ir arī prasme vadīt dažādus automašīnu modeļus. Arī CSDD eksāmenā izlozes kārtībā datorsistēma katram vadīšanas eksāmena kārtotājam piešķir noteiktu auto modeli - Volkswagen Golf 7, Audi A3 Sportsback vai BMW 218D XDrive Active Tourer.

Braucot dažādās pilsētās, būs iespēja arī sēsties visdažādākajās mašīnās. Toties figūru laukumi gan visur ir vienādi un arī prasības figūru izpildē saglabājas tādas pašas kā Gulbenē, tā arī Jūrmalā. Ja ierasti savā pilsētā brauc ar Golf 7, reģistrējoties citā pilsētā, izvēlies nodarbību pie instruktora, kas brauc ar citu marku. Tad pamēģini noparkot citas markas auto tāpat kā to esi darījis līdz šim - ja ierasti brauc ar Golf, bet apgūtos manevrus mēģināsi atkārtot ar Audi vai BMW, izrādīsies, ka viss tiek darīts pavisam ačgārni... Un labāk par šīm niansēm figūru izpildē uzzināt pirms eksāmena, nevis tā laikā!

Izmēģināt braukt dažādu marku auto arī labāk ļaus saprast, kurš modelis pašam iet vairāk pie sirds. Tāpat tas ļaus iegūt lielāku pārliecību pie stūres. Arī nākotnē var rasties vajadzība vadīt cita modeļa auto. Un ja tiesības ir kabatā, pavisam muļķīgi, ja pie stūres sēsties attur pieredzes trūkums dažādu auto vadīšanā.

Kopumā auto nomaiņa veicinās gan tehnisko, gan psiholoģisko sagatavotību CSDD eksāmenam. Tas ir viens no aspektiem, kas būtiski paaugstina iespējas eksāmenu nokārtot ar 1. reizi. Lai nebūtu jāapjūk kaut vai pie tik elementāra posma kā automašīnas iedarbināšana, prātīgi būs braukšanas pieredzi padarīt daudzveidīgāku. Jo arī auto pierūcināšana Golf, Audi un BMW atšķiras!

Instruktoru izvēles jūra…

1 no ievērojamākajiem trūkumiem autoskolu nozarē ir ierastā prakse piesaistīt kursantu pie 1 instruktora. Presto šajā ziņā būtiski atšķiras un piedāvā īpašu apmācību modeli, kas paredz iespēju instruktorus mainīt brīvi un bez jebkādiem paskaidrojumiem. Instruktoru nomaiņa ir ērta un vienkārša - tiešsaistē redzams grafiks un visu instruktoru brīvie laiki dažādās Latvijas pilsētās un ciemos. Kaut katru nodarbību var apmeklēt pie cita instruktora! Atšķirībā no citām autoskolām, instruktora nomaiņa neprasīs ne skaidrošanos administrācijā, ne iesniegumus.

Tas pasargā no situācijas, kad neveidojas veiksmīga sadarbība, instruktora pasniegšanas veids nav piemērots kursanta personībai, apmācības tiek vilktas garumā vai kādu citu iemeslu dēļ noteikta instruktora vadībā vadīšanas prasmes apgūt negribas.

Tāpat katram instruktoram var būt savs jājamzirdziņš - 1 instruktoram var būt lielāks talants iemācīt braukšanas uzsākšanu slīpumā, kamēr cits pārspēj pārējos mācot pārkārtošanos satiksmē no ieskrējiena joslas. Lielāka personību un pasniegšanas veidu daudzveidība līdz ar to daudz pilnvērtīgāk un veiksmīgāk ļaus apgūt vadīšanas prasmes. Un arī tā ir viena no atslēgām, kas vairo iespēju eksāmenu nokārtot ar 1. reizi. Pat šķietami bezcerīgākais autovadītājs plašajā instruktoru izvēles iespēju jūrā noteikti atradīs kādu, kurš pārliecinās par pretējo - patiešām reti ir gadījumi, kad kursants pat 10. nodarbībā nav apguvis, kā iedarbināt mašīnu.

Sāc mācības jau šovasar!

Daudziem vasara ir brīvāks laiks kā pārējā gadā - skolas brīvlaiks, pārtraukums mācībām augstskolā vai atvaļinājums darbā. Kad gan vēl, ja ne tieši tagad, atrast vairāk brīvā laika, lai beidzot piepildītu sapni par vadītāja apliecību? Turklāt tiem, kas nodarbībām atvēl vismaz 3-4 braukšanas dienas nedēļā, provizoriski pie tiesībām kabatā iespējams jau nonākt 3 mēnešu laikā!

Arī tas ir vēl 1 Presto bonuss - šeit nodarbībām reģistrēties var katru dienu, arī brīvdienās un svētku dienās! Tas nozīmē, ka jau 10 dienu laikā būs iziets valstī noteiktais minimālais nodarbību skaits!

Presto ir arī 1. autoskola Baltijā, kas nodrošinājusi iespēju līgumu parakstīt online. Un kā apliecinājums autoskolas godīgumam, ir arī iespēja ar līgumu iepazīties online vēl pirms tā parakstīšanas. Ienāc presto.lv un piesakies savam šīs vasaras izaicinājumam jau šovasar!

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/


Комментарии

Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код: